Ευρυαγγείες

  1. Τι είναι οι ευρυαγγείες

  2. Πως γίνεται η θεραπεία με laser

  3. Μικροσκληροθεραπεία

  4. Είναι επίπονη η θεραπεία;

  5. Πόσες συνεδρίες χρειάζονται

  6. Oδηγίες για μετά την συνεδρία

Τι είναι οι ευρυαγγείες

Οι ευρυαγγείες είναι διεσταλμένα μπλε ή κόκκινα μικρά αγγεία του δέρματος που διακρίνονται κάτω από την επιδερμίδα. Αποτελούν κυρίως αισθητικό πρόβλημα αλλά συμβαίνει σε μερικά άτομα να προκαλούν συμπτώματα όπως βάρος ή κάψιμο. Επειδή η ύπαρξή τους μπορεί να συνδέεται με κάποια πιο σοβαρή ανεπάρκεια του φλεβικού συστήματος, χρειάζεται συστηματική κλινική εξέταση από τον ειδικό ιατρό. Στη συνέχεια σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως ζητηθεί μελέτη των φλεβών με υπερηχογράφο αγγείων (triplex).

 

 


πριν από τη θεραπεία

μετά από τη θεραπεία

Επιστροφή

Πως γίνεται η θεραπεία με laser

Η θεραπεία με το εξελιγμένο σύστημα Laser Nd: YAG, 1064 nm σε συνδυασμό με την μικροσκληροθεραπεία αποτελούν ακίνδυνο και πολύ αποτελεσματικό τρόπο θεραπείας για τις ευρυαγγείες στα πόδια.

Για το πρόσωπο η θεραπεία με laser έχει εξαιρετικά αποτελέσματα με άμεση εξάλειψη των ευρυαγγειών.

Το laser είναι ενισχυμένη ακτίνα φωτός.Η ακτίνα αυτή μεταφέρει υψηλή φωτεινή ενέργεια που λόγω της μονοχρωματικότητάς της απορροφάται από τα καθορισμένα αγγεία και ενεργεί θερμικά σε αυτά, αφήνοντας ανέπαφους τους υγιείς ιστούς. Οι ευρυαγγείες που απορροφούν τη θερμική αυτή ενέργεια κλείνουν και με τη σειρά τους απορροφούνται σταδιακά από τον ίδιο τον οργανισμό.


Ένδειξη θεραπείας

Μικροσκληροθεραπεία

Laser Nd:Yag 1064 nm

Επιστροφή

Μικροσκληροθεραπεία

Η μικροσκληροθεραπεία συνιστάται για ευρυαγγείες, αραχνοειδή συµπλέγµατα και µικρούς κιρσούς και γίνεται στο ιατρείο χωρίς αναισθησία. Πραγµατοποιείται µε την έγχυση ειδικού σκληρυντικού υγρού σε συνδυασμό με μία σύγχρονη τεχνική, τη διαφανοσκόπηση (transillumination). Με τη διαφανοσκόπηση φωτίζεται ομοιόμορφα η περιοχή κάτω από το δέρμα και οι παθολογικές φλέβες εντοπίζονται με μεγάλη ακρίβεια. Η σκληρυντική ουσία προκαλεί το κλείσιμο των ευρυαγγειών που με τη σειρά τους απορροφούνται σταδιακά από τον ίδιο τον οργανισμό.

Επιστροφή

Είναι επίπονη η θεραπεία;

Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν πολύ μικρή αίσθηση ενόχλησης κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του λέιζερ διότι τα εξελιγμένα μοντέλα χρησιμοποιούν κρύο ατμοσφαιρικό αέρα που προκαλεί ψύξη και προστατεύει την επιδερμίδα. Η μικροσκληροθεραπεία πραγματοποιείται με πολύ μικρές βελόνες ώστε η θεραπεία να μην είναι επώδυνη. Σε περίπτωση ιδιαίτερης ευαισθησίας στον πόνο μπορεί να εφαρμοστεί αναισθητική κρέμα τοπικά, λίγη ώρα πριν.

Επιστροφή

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος και το βάθος των ευρυαγγειών. Συνήθως απαιτούνται αρχικά μερικές συνεδρίες και στη συνέχεια μία ή δύο συμπληρωματικές συνεδρίες τον χρόνο για συντήρηση, εφόσον εμφανιστούν νέες ευρυαγγείες.


Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά και αμέσως μετά μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Επιστροφή

Oδηγίες για μετά την συνεδρία

Μετά από κάθε συνεδρία ίσως να χρειαστεί να φορέσετε έναν ελαστικό επίδεσμο για λίγες ώρες ώστε να ασκηθεί πίεση στις φλέβες που απορρόφησαν τη θερμική ενέργεια η την σκληρυντική ουσία. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί τοπική ερυθρότητα ή εκχυμώσεις γύρω από την περιοχή της εφαρμογής που διαρκούν από μερικές ώρες έως λίγες ημέρες.

Τις επόμενες ημέρες αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο και χρησιμοποιούμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Ο ιατρός θα σας δώσει πρόσθετες εξατομικευμένες οδηγίες, εάν απαιτούνται.

Επιστροφή

Μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις σας συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας που ακολουθεί. Ο γιατρός θα σας απαντήσει το συντομότερο.
διαβάστε περισσότερα
Πού θα μας βρείτε
ΙΑΤΡΕΙΟ
Ολύμπου 17, Μαρούσι, Αθήνα
Γραμματεία: Αναστασία Παυλίδου
Τηλ.: +30 210 6838014
e-mail:
Βασιλίσσης Σοφίας 41, Κολωνάκι,
Τηλ.: +30 210 7294541
Χάρτης
Αθήνα, ΕΛΛΑΔΑ
Διευθυντής Β' Αγγειοχειρουργικής
Κλινικής "Ερρίκος Ντυνάν"
Παρίσι, ΓΑΛΛΙΑ
Groupe Hospitalier Bichat-Claude Bernard
Tél:  +33 1 40 25 74 28
e-mail:  contact@dr-paraskevas.com
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τηλ.: +30 210 6838014
e-mail: